Winnaars Drakenbootrace schenken prijs aan Maarten Foundation

Door Jan Beets | Op zondag 23 juni 2019

KOLLUM – Het team De Boer is (s)Troef uit Kollum (e.o.) heeft voor de derde keer op rij de drakenboortrace in de wacht gesleept. De Stobbe uit Veenklooster verloor in de finale nipt van De boeren. Het team van café De Tapperij uit Burgum legde beslag op de derde plaats. De drie winnende teams hebben hun gewonnen geldprijs aan Maarten van der Weijden Foundation geschonken. Zij doneerden samen 875 Euro.

De strijd tussen de tien teams ging over drie ronden. De tijden die in elke ronde werd behaald bepaalden samen wie in de halve en de hele finale de strijd met elkaar uit mochten vechten. Het merendeel uit boeren bestaande team van De Boer is (s) stroef besliste voor de derde keer op rij de eindstrijd. De wedstrijd om het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace werd voor de zevende keer gehouden.

Het ballonfestival welke na afloop zou plaats vinden ging helaas niet door. Er was te veel wind waardoor er niet veilig kon worden gevaren met de ballonnen.  Het ballonfestival is uitgesteld en zal vanuit Kollum op een latere datum alsnog plaats vinden. Datum wordt op deze site zo snel mogelijk bekend gemaakt. Voor deze ballonvaart was er ook een verloting waarmee je een ticket kon winnen. De winnaar van de verloting was Daniël Westra uit Burgum.


Video: Paul Achterberg / rvnof.nl

drakenbootrace-kollum-3-1024x576

© Foto: Sijmen Zandberg

Comments are closed.

Sponsoringen

Twitter

dwaande