Warfstermune wint Drakenbootrace Kollum

Door Jan Beets | Op zondag 22 juni 2014

20140621 JB Drakenbootrace Kollum 089KOLLUM – Zaterdag is Dorp Warfstermune uit Warfstermolen de nieuwe Fries Kampioen Drakenbootrace geworden. In Kollum werd voor de tweede keer dit kampioenschap gehouden. In een spannende strijd gingen 390 deelnemers verdeeld over 23 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging Dorp Warfstermune met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis.

Naast de wedstrijden op het water was er nog veel meer te beleven in Kollum. Vrijdagavond was de start met CityProms on Tour in Kollum, het grootste festival voor klassieke muziek in Noord-Nederland. In de tuin van de Phillipusfenne waren optredens van verschillende muzikanten in de openlucht. Ook in de feesttent bij de Hessebrug barste het feest los met een Kollumer artiestenavond in samenwerking met RTV Noordoost-Friesland Drive in show.

Zaterdag werd omstreeks 11.30 uur het Open Fries Kampioenschap officieel geopend door Burgemeester Bilker. Naast de wedstrijden was er ook een grote braderie in het centrum, en waren er diverse activiteiten voor de kinderen nabij de feesttent. Ook was de badeendenrace weer terug in Kollum. Rond 18.00 uur was het publiek getuige welke badeend van de 1500 het snelste was. De Eerste rijs ging naar Sander Henstra.

In de finale van de Drakenbootrace kwamen drie teams tegen elkaar uit. Teams ieder gezamenlijk in de voorronden de snelste tijden hadden geroeid mochten het tegen elkaar opnemen. De eerste prijs was voor Dorp Warfstermune uit Warfstermolen, tweede prijs ging naar De Stobbe uit veenklooster en verdienstelijk derde werd De Boer is Troef uit Kollum. Ook dit jaar was het Klaas Jansma die live verslag deed van de drakenbootrace. Het bleef tot in de late uurtjes gezellig in Kollum met een optreden van feestband Jukebox in de feesttent.

Wij kijken terug op een zeer geslaagd evenement en we zijn voornemens om ook in 2015 weer een Open Fries Kampioenschap Drakenboot race te gaan houden. Een dergelijk evenement is alleen mogelijk dankzij de steun van talloze sponsoren en vrijwilligers. De commissie wil dan ook iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes hartelijk danken.

Het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace en het Drakenbootfestival worden georganiseerd door Plaatselijk Belang Kollum, Stichting Activiteiten Platform Kollum (APK), Ondernemersvereniging HIM en de gemeente Kollumerland c.a.

Comments are closed.

Sponsoringen

Twitter

dwaande