Oefenen

Iedereen kan aan de drakenbootrace meedoen, ervaring is niet nodig. De enige vereisten zijn dat alle teamleden moeten kunnen zwemmen en minimaal 16 jaar zijn. Tijdens het festival worden stap voor stap de beginselen van het drakenbootvaren geleerd. Elk team krijgt eerst op de kant een korte uitleg, waarna de teams de drakenboten mogen instappen. Dat gebeurt in een speciale volgorde: van achteren naar voren, bankje voor bankje met 2 man naast elkaar, dus de trommelaar stapt als laatste in. Het uitstappen gebeurt juist in omgekeerde volgorde: eerst de trommelaar en dan de peddelaars, van voren naar achteren.

Voor een optimale stabiliteit mogen de zwaarste teamleden in het midden van de boot, de lichtste mensen voor- en achter in. Daarna volgt tijdens het opvaren naar de start, over zo’n 150 meter, een duidelijke instructie op het water, in de drakenboot, waarbij meteen de praktijk geoefend wordt. Al snel zult u de slag te pakken krijgen en eenmaal bij de start kan de echte race beginnen! Bekijk met uw team van tevoren ook eens onze Instructiefilm voor een duidelijke uitleg, dat geeft alvast een kleine voorsprong!!

Het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace Kollum is bedoeld voor amateur peddelaars. Om de wedstrijd spannend te houden is deelname van een team met professioneel getrainde peddelaars is niet toegestaan.  Bij constatering wordt dit team gediskwalificeerd.

Sponsoringen

Twitter

dwaande