Informatie Teams

Voor alle teams die meedoen aan de Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace op zaterdag 22 juni 2019 in Kollum geldt dat de peddelaars, de trommelaar en de (gecertificeerde, door de organisatie geleverde) stuurman samen een flinke prestatie moeten leveren. Samen moeten ze ervoor zorgen dat hun boot recht én snel naar de finish vaart, sneller dan de anderen. Hoe beter de peddelaars erin slagen om volledig gelijktijdig te peddelen, des te dichter bereiken ze dat doel. Het tempo en ritme van het peddelen wordt bepaald door de voorste twee peddelaars. De trommelaar slaat op het tempo van de voorste twee peddelaars op de trom, de andere peddelaars moeten dit ritme volgen. Vooral het gelijktijdig insteken van de peddels is dus, naast kracht, bepalend voor de snelheid. Dat maakt het Drakenbootvaren dan ook een echte teamsport, samenwerking is essentieel!

Welk team wordt de zevende Friese Kampioen Drakenbootrace? Natuurlijk gaat het erom om mee te doen, de bekende ‘Olympische gedachte’, maar toch. Je als team Fries Kampioen te kunnen noemen, heeft ook wel wat. Met je team peddelen op de maat van de trommel en de boot op koers houden is puur plezier. De supporters zullen de teams enthousiast toejuichen, aanmoedigen en volop fotograferen en filmen, zeker als uw team kiest voor een bijzondere uitdossing. Het parcours is overzichtelijk kort (circa 200 – 250 meter), de beproeving van ongeveer anderhalve minuut per race zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken…!

Teamsamenstelling

Een team wordt gevormd door 16 peddelaars en 1 trommelaar, maar het is handig om ook enkele reservepeddelaars te hebben. Elk team krijgt een drakenboot aangewezen, met een ervaren stuurman die door de organisatie geleverd wordt. De minimumleeftijd om aan de race te kunnen deelnemen is 16 jaar en je moet uiteraard kunnen zwemmen.

Deelname

Het lijkt u leuk om deel te nemen en u denkt een team samen te kunnen stellen?
Vul dan hier het deelnameformulier in! U krijgt dan van de organisatie alle informatie toegestuurd.

Sponsoringen

Twitter

dwaande