Roeiers gezocht voor Fries Kampioenschap Drakenbootrace

Door Jan Beets | Op dinsdag 2 april 2019

Teams gezocht posterKOLLUM – Wederom vindt dit jaar weer in Kollum het Open Fries Kampioenschap Drakenboot varen weer plaats. Dit jaar vindt dit spektakel plaats op zaterdag 22 juni 2019. Het eerste startschot zal om 14.00 uur worden gelost. De voorbereidingen van deze zevende editie zijn alweer in volle gang en het beloofd weer een sportieve en gezellige dag te worden. In 2018 gingen in een spannende strijd zo’n 300 deelnemers verdeeld over 16 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging De Boer is (S)troef met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis.

In totaal kunnen er 30 teams aan mee doen. We zijn dan ook nog op zoek naar enthousiaste teams die deze uitdaging aan willen gaan. Dit jaar is er voor gekozen om een dubbel Fries Kampioenschap Drakenbootrace te varen. Teams bestaan uit 16 peddellaars en één trommelaar. De inschrijving is al weer open op www.drakenbootfestivalkollum.nl en de eerste teams hebben zich al weer aangemeld.

Naast de Drakenbootrace zijn er op 22 juni 2019 nog veel meer te doen aan activiteiten met onder andere veel live muziek, mega groot terras aan het water, kinderspelen en een swingende afsluiting met stemmingsorkest “Butterfly” tot in de late uurtjes in de grote feesttent. Hoofdsponsor is opnieuw Jumbo – Harm de Hoop Kollum. Wie wordt Fries kampioen in 2019? Één ding is zeker… het wordt weer een groots spektakel!!

Comments are closed.

Sponsoringen

Twitter

dwaande