Munnekezijl wint Jumbo Drakenbootrace Kollum

Door Jan Beets | Op zondag 21 juni 2015

20150620 PvdB Het winnende team MunnekezijlKOLLUM – Zaterdag is het team van Plaatselijk Belang Munnekezijl de nieuwe Fries Kampioen Drakenbootrace geworden. In Kollum werd voor de derde keer dit kampioenschap gehouden. In een spannende strijd gingen ruim 400 deelnemers verdeeld over 24 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging Munnekezijl met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis.

Naast de wedstrijden op het water was er nog veel meer te beleven in Kollum. Zaterdag werd omstreeks 11.30 uur het Open Fries Kampioenschap officieel geopend door Johannes Kramer, gedeputeerde provincie Friesland. Naast de wedstrijden was er ook een grote braderie in het centrum, en waren er diverse activiteiten voor de kinderen nabij de feesttent. Ook was de badeendenrace weer terug in Kollum. Rond 17.00 uur was het publiek getuige welke bad eend van de 1500 het snelste was. Voor de snelste eend was er een waardebon van 100,- euro te besteden. Deze ging naar Renze de Wilde uit Kollum.

20150620 PvdB Drakenbootrace Kollum 384Aansluitend was de finale van de Drakenbootrace. Drie teams die ieder gezamenlijk in de voorronden de snelste tijden hadden geroeid mochten het tegen elkaar opnemen. De eerste prijs was voor Plaatselijk belang Munnekezijl, tweede prijs ging naar De Strijders uit Kollum en de derde prijs ging naar de titelverdediger Warfstermûne. Ook dit jaar was het Klaas Jansma die live verslag deed van de Jumbo drakenbootrace. Het bleef tot in de late uurtjes gezellig in Kollum met een optreden van feestband Jukebox in de feesttent.

De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagd evenement en is voornemens om ook in 2016 weer een Open Fries Kampioenschap Drakenboot race te gaan houden. Een dergelijk evenement is alleen mogelijk dankzij de steun van talloze sponsoren en vrijwilligers. De commissie wil dan ook iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes hartelijk danken.

Het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace en het Drakenbootfestival worden georganiseerd door Plaatselijk Belang Kollum, Stichting Activiteiten Platform Kollum (APK), Ondernemersvereniging HIM en de gemeente Kollumerland c.a.

Meer foto’s op www.nofactueel.nl 

Comments are closed.

Sponsoringen

Twitter

dwaande