Bezoekersinformatie

Festival informatie

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht, straattheater en muziek: een greep uit de elementen die het Drakenbootfestival aantrekkelijk maakt voor deelnemers én toeschouwers. Ook op zaterdag 22 juni 2019 was het weer genieten bij het Drakenbootfestival aan de oevers van het Kollumer Kanaal.

Maximaal 27 teams strijden om de titel van Fries Kampioen Drakenbootrace 2019. Een belevenis om dit mee te maken, u moet er gewoon bij zijn. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de titel. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel!

Het parcours van de race is overzichtelijk kort (200 meter), de beproeving van anderhalve minuut per race zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken…

Naast de spannende drakenbootrace is er nog veel meer te beleven. U leest er binnenkort meer over. Een dagje uit voor de hele familie!

Weer of geen weer
We kunnen alles regelen, maar op het weer hebben we helaas geen invloed. Natuurlijk gaan we uit van lekker zonnig weer, maar ook bij regen of kou gaat het Drakenbootfestival gewoon door. Bij onweer zal echter vanwege de veiligheid van iedereen de drakenbootrace (tijdelijk) stilgelegd worden. Wat het weer betreft, aanvaardt de organisatie geen verantwoordelijkheid. Wees dus voorbereid: neem zonnebrand mee, regenkleding of een warme trui!

EHBO
Er is een EHBO-post op het festivalterrein. Zie je anderen die hulp nodig hebben? Waarschuw zo snel mogelijk de organisatie. Zij staan in direct contact met de EHBO.

Kind uit het oog verloren?
Kijk eerst goed om je heen voordat je van je plek wegloopt, vaak zijn kinderen toch in de buurt. Kinderen, die hun vader of moeder kwijt zijn, worden naar het Informatiepunt gebracht. Tip: Schrijf voor vertrek van huis bij kinderen hun naam en eventueel telefoonnummer op de onderarm of hang een koordje om de hals.

Pinnen
Je kunt op het festivalterrein niet pinnen. Wel kunt u in het centrum van Kollum, bij de pinautomaten, geld halen.

Flyeren
Voor het uitdelen van flyers en samples op het festivalterrein of in de directe omgeving moet vooraf schriftelijk toestemming worden aangevraagd bij de organisatie. Illegale flyeraars worden van het terrein verwijderd en ontvangen na afloop een factuur.

Gevonden / Verloren voorwerpen
Gevonden voorwerpen kunnen worden ingeleverd en verloren voorwerpen zo mogelijk worden afgehaald bij het Informatiepunt. Over alle gevonden spullen die niet tijdens het festival worden afgehaald, kan nog tot 10 juli 2019 telefonisch of per email contact worden opgenomen met de organisatie.

Toiletten/Wildplassen
Er zijn op diverse plekken op het festival toiletten aanwezig. Houd rekening met andere bezoekers, maar vooral met de omwonenden en maak gebruik van deze sanitaire voorzieningen. Wildplassen is vanzelfsprekend niet toegestaan. Er wordt ook door de politie op toegezien dat de groenvoorzieningen niet als openbaar toilet wordt gebruikt, wees dus sociaal en riskeer geen boete.

Eten/drinken
Er zijn diverse stands op het terrein waar een groot assortiment aan eten een drinken verkrijgbaar is.

Openbare orde en veiligheid
In nauwe samenwerking met politie, brandweer en gemeente doet de organisatie van het Drakenbootfestival er alles aan om zorg te dragen voor je veiligheid. Veel extra maatregelen zullen niet direct zichtbaar zijn, maar je kunt er zeker van zijn dat er alles aan gedaan wordt om het Drakenbootfestival zo ordelijk en veilig mogelijk te laten verlopen. We kunnen dit natuurlijk niet zonder jouw hulp. Daarom spreken wij iedereen aan op zijn/haar eigen verantwoordelijkheidsgevoel. Houd je aan de regels en volg de aanwijzingen van de organisatie en politie op. Signaleer je ongeregeldheden, meld dit dan direct bij de organisatie. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het Drakenbootfestival voor iedereen plezierig verloopt.

Geen gevaarlijke voorwerpen
Slag-, steek- of vuurwapens en daarop lijkende voorwerpen (zoals zakmessen, schroevendraaiers, leathermans en kurkentrekkers) zijn ten strengste verboden. Alle materialen, die als zodanig worden aangezien, worden direct in beslag genomen en niet meer geretourneerd. Personen die slag-, steek- of vuurwapens bij zich hebben worden overgedragen aan de politie.

Alcohol- en drugsgebruik
Op en rondom het festivalterrein is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing.

Huishoudelijk reglement
Klik hier voor het algemeen reglement

Sponsoringen

Twitter

dwaande