Bereikbaarheid

De meeste activiteiten concentreren zich rond het Kollumer Kanaal, rondom de Hessebrug. De braderie wordt gehouden vanaf de Hessebrug richting Voorstraat, het centrum van Kollum.

Hoe kom ik in Kollum, waar kan ik parkeren en waar moet ik zijn?

Met de auto / motor

Kollum ligt ten noorden van de Rijksstraatweg (N355) tussen Leeuwarden en Groningen.

Komend vanuit de richtingen Twijzel of Surhuisterveen:
Bij de rotonde aan de westkant van Buitenpost gaat u via de N358 (Lauwersmeerweg) richting Kollum.
U rijdt Kollum binnen via de Van Limburg Stirumweg. Deze weg volgt u. Dit gaat over in de Tochmalaan. Volg verder de borden in verband met het parkeren.

Komend vanuit de richting Dokkum:
U volgt de Trekwei (N910) en houdt de richting Kollum aan.
U rijdt Kollum binnen via de Van Limburg Stirumweg. Deze weg volgt u. Dit gaat over in de Tochmalaan. Volg verder de borden in verband met het parkeren.

Komend vanuit de richting Lauwersoog:
U volgt de N358. Bij Anjum gaat u richting Dokkumer Nieuwe Zijlen. U volgt de N358 en rijdt richting Kollum. Via de Willem Loréweg rijdt u Kollum binnen. Volg verder de borden in verband met het parkeren.

Komend vanuit de richting Groningen:
U volgt de N355 (Rijksstraatweg). U neemt rechts de afslag Augsbuurt (Trekwei N910) en volgt deze. Na een flauwe bocht links, slaat u rechts af de Eyso de Wendtstraat in. Neem de tweede rechts, dit is de Gysbert Japicxstrjitte. Deze gaat over in de Mr. Andreaestraat. Volg verder de borden in verband met het parkeren.

Parkeren
Op deze dag zijn er rond het Kollumer Kanaal diverse parkeerplaatsen. Dit wordt met borden aangegeven. Volg de instructies van de verkeersregelaars.

Met de boot

Er zijn een aantal prachtige routes die u naar Kollum brengen:

Route A
Met uw motorkruiser kunt u vanaf het Bergumermeer via de Swemmer (Lits – Lauwersmeerroute) naar Kollum varen. (min. brughoogte: 2.85m)

Route B
Vanaf het Bergumermeer via het Prinses Margrietkanaal tot aan de Strobosser Trekvaart, waar u linksaf naar Kollum kunt varen. (min. brughoogte: 2.85m)

Route C
Dit is de staande mastroute die via Dokkum naar het Lauwersmeer gaat. Bij Dokkumer Nieuwe Zijlen vaart u dan rechtsaf de Swemmer in tot aan de Sylster Ryd. Daar kunt u door de in 2007 beweegbaar gemaakte brug tot aan de jachthaven doorvaren. (max. diepgang in de Sylsterryd is 1.80m)

Route D
Nog een heel mooie route, met veel vaste bruggen, (min. hoogte 2.85m) is vanaf Dokkum via het Dokkumer Grootdiep (beweegbare bruggen) na de 2e brug de 1e afslag aan stuurboord zijde de doorvaart naar de oude Strobosser Trekvaart richting Kollum nemen. Bij de splitsing nabij Kollum het Nieuwe Kanaal opvaren, waar ook mooie passantenplaatsen zijn aangelegd, en de borden jachthaven de Rijd volgen.

Let op: op zaterdag 22 juni is het Kollumer Kanaal, ter hoogte van Molenhoek, een aantal uren gestremd in verband met de drakenbootrace.

Met het openbaar vervoer

Kollum ligt vlakbij Buitenpost waar een treinstation is op de lijn Groningen – Leeuwarden. U kunt uw reis plannen via de NS. Aansluitend op de trein rijdt een bus naar Kollum, die in het dorp een aantal halteplaatsen heeft; zie voor busvervoer op Connexxion. Vanuit Leeuwarden en Dokkum is ook een busverbinding naar Kollum.

Sponsoringen

Twitter

dwaande