Open Fries kampioenschap Drakenbootraces Kollum

Welkom

Welkom op de site van de Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace.
Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht, straattheater en muziek: een greep uit de elementen die het Drakenbootfestival aantrekkelijk maakt voor deelnemers én toeschouwers. Ieder jaar is het genieten bij het Drakenbootfestival aan de oevers van het Kollumer Kanaal.

Op zaterdag 22 juni 2019 werd voor de zevende keer in Fryslân de Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace gehouden in Kollum. In 2019 gingen in een spannende strijd zo’n 200 deelnemers verdeeld over 10 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging De Boer is (S)troef met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis. De drie winnende teams hebben hun gewonnen geldprijs aan Maarten van der Weijden Foundation geschonken. Zij doneerden samen 875 Euro.

Durf jij hier met een team aan mee te doen? Kun jij die uitdaging aan? Kom met een team voetballers, volleyballers, schaatsers, boogschieters, dammers, breisters, groep familieleden, collega’s, het maakt niet uit, maar kom! De deelnemers moeten wel minimaal 16 jaar oud zijn. (De inschrijving voor 2020 is nog niet geopend)

De organisatie van Sail Kollum organiseert vanaf 2013 ieder jaar de FK drakenbootraces in Kollum. In 2012 waren de drakenbootraces onderdeel van het evenement Sail Kollum. Veertien teams uit de gemeente Kollumerland c.a. deden hier aan mee. Het werd een groot succes. Het was direct duidelijk; hier moeten we iets mee. Dit is zo leuk, hier moeten teams uit het hele Noorden aan mee kunnen doen. Vandaar nu de Open Friese kampioenschappen!
De wedstrijden worden gehouden in het Kollumer Kanaal, ter hoogte van de straat Molenhoek.

De Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace wordt georganiseerd door Het Plaatselijk Belang Kollum, Activiteiten Platform Kollum en De Ondernemersvereniging HIM.

Sponsoringen

Twitter

dwaande