Drakenboot in Nederland

In Nederland werd de drakenbootsport in 1989 leven ingeblazen. Tijdens SAIL 90 in Amsterdam werd deze sport voor het eerst in Nederland vertoond. Er bestaan ongeveer tien officiële Nederlandse wedstrijdteams die deelnemen in de strijd om het Nederlandse Kampioenschap en de bekercompetitie. Maar ook reizen zij de hele wereld over, om mee te doen aan internationale toernooien in Europa, Amerika, Azië, Australië, Zuid-Afrika, etc. Een aantal officiële wedstrijdteams heeft grote sponsoren achter zich staan.

Daarnaast worden sinds enkele jaren in steeds meer steden en dorpen drakenbootraces of zelfs drakenbootfestivals georganiseerd. Daardoor wint het drakenbootvaren steeds meer aan populariteit.

Het is niet verwonderlijk dat de drakenbootsport zo populair is geworden. De inspanning van de race, het opzwepende geluid van de trommels, de kleurrijke boten, aanmoedigende supporters en de feestelijke activiteiten aan wal maken een drakenbootrace telkens weer een boeiend schouwspel.

NDBF

Door de groeiende populariteit sinds de jaren 90 moesten er regels en reglementen vastgesteld worden voor de drakenbootraces in Nederland. Daarom is in 1992 de Nederlandse Drakenboot Federatie (de NDBF) opgericht.

Sponsoringen

Twitter

dwaande