Drakenbootfestival in Groningen

Door Jan Beets | Op dinsdag 18 juli 2017

GRONINDrakenboot_spannendGEN – Op maandag 28 augustus, tijdens de viering van Bommen Berend, vinden in Groningen ook Drakenbootraces plaats! Ieder jaar weer strijden de teams voor de titel ‘snelste drakenboot racers van Groningen’. Niet alleen strijd je voor de titel, maar ook voor 250,- die naar een goed doel gaat! Onze eigen team De Boer is (S)troef uit Kollum (Fries Kampioen Drakenbootrace) heeft een uitnodiging gehad om ook in Groningen deel te nemen. 

De Drakenbootrace in Groningen vindt plaats van de A-brug tot de Vissersbrug. Het team die wint mag zich een jaar lang Drakenbootkampioenen noemen! De kampioen in Groningen zal ook op zaterdag 16 juni 2018 deelnemen aan het Open Fries Kampioenschap Drakenbootvaren in Kollum.

Wanneer en waar gaat het plaatsvinden?
Ieder jaar rond Bommen Berend worden de drakenbootraces georganiseerd. Dit jaar vallen de Drakenbootraces op 28 augustus. Al voor de 8e keer strijden de teams voor de overwinning. In de grachten van Groningen varen de drakenboten van de A-brug naar de Visserbrug. Onder luid gejuich van het publiek natuurlijk!

Zijn er alleen drakenbootraces op dit Evenement?
Nee, er is nog veel meer te doen! Rondom de drakenbootraces is er een stripboeken en kunstmarkt, heel veel muziek, verschillende kinderactiviteiten en uiteraard een afsluitende netwerkborrel! Genoeg ingrediënten voor een gezellige dag vol activiteit!

Voor meer informatie klik hier! 

Comments are closed.

Sponsoringen

Schrijf je snel in!

Drakenbootraces

Twitter

dwaande