Drakenboot Luchtballonfestival

Door Jan Beets | Op dinsdag 28 mei 2019

WhatsApp Image 2019-04-21 at 20.49.11KOLLUM – In samenwerking met het Noordelijk Ballonvaart Centrum (NBC) uit Joure organiseren wij aansluitend na het Open Friese kampioenschappen Drakenbootraces, een luchtballonnen spektakel.

Want als de boten gevaren hebben en de prestaties zijn geleverd dan is het tijd voor avontuur, ontspanning en.. romantiek. Want wat is er leuker dan na de geleverde strijd elkaar weer te ontmoeten, in de luchtballon waar iedereen wordt verheven tot dezelfde hoogte. Met meerdere luchtballonnen stijgen we op van de oevers van het Kollumer Kanaal, het evenementen terrein om zo de prachtige omgeving van Kollum van bovenaf te bewonderen.

Voor wie?
Als inwoner van Kollum of omgeving, als toeschouwer, deelnemer, iedereen die de sfeer van deze dag wil meepakken en deze unieke beleving vanuit een van de luchtballonnen wil ervaren kan hier bij NBC een ticket kopen voor een gereduceerd tarief. Voorwaarde is dat het ticket wordt gebruikt voor deze dag boven Kollum. Kan de vaart vanwege weersomstandigheden geen doorgang vinden dan wordt deze verplaatst naar een andere datum. Dat er gevaren wordt is een feit, zowel op het water als in de lucht en boven Kollum.

Van 8 tot 80
In principe kan iedereen mee in de ballon. Kinderen moeten boven de rand van de mand uit kunnen kijken en vrouwen die zwanger zijn kunnen helaas niet mee. Ben je iets ouder en is een uur staan net te lang dan hebben wij een zitje ter ondersteuning. Bij twijfel even overleggen met het Noordelijk Ballonvaart Centrum.

f364bb97-a3db-4b43-b8f1-ac52947621a4Wanneer?
De ballonvaarten worden tijdens het Drakenbootrace Festival georganiseerd op 22 juni 2019.

Waar?
Het opstijgterrein is direct naast de feesttent langs het Kollumer Kanaal aan de Hesseweg.

Tijdstip / programma
Het programma (klik hier) van de ballonvaart begint om 19:30 uur.

Natuurlijk brengen we iedereen weer terug naar het opstijgterrein.

Meevaren?
Om mee te kunnen varen is een ticket nodig. Deze tickets zijn verkrijgbaar bij de webshop van het Noordelijk Ballonvaart Centrum. Als deze is gekocht krijgt u de tickets per post toe gestuurd. Dit ticket is voorzien van informatie die handig is om te weten voordat je aan boord stapt.

Klik hier om uw ticket(s) te kopen.

Het ticket dient ingeleverd te worden bij de piloot van de desbetreffende ballon.

Comments are closed.

Sponsoringen

Twitter

dwaande