De Stobbe Veenklooster opnieuw kampioen Drakenbootrace

Door Jan Beets | Op maandag 20 juni 2016

DSC_0307KOLLUM – Zaterdag is het team van vriendenploeg De Stobbe uit Veenklooster voor de tweede keer Fries Kampioen Drakenbootrace geworden. In Kollum werd voor de vierde keer dit kampioenschap gehouden. In een spannende strijd gingen 450 deelnemers verdeeld over 26 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging De Stobbe met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis. In 2013 wist De Stobbe de kampioenstitel ook al op hun naam te schrijven.

Naast de wedstrijden op het water was er nog veel meer te beleven in Kollum. Zaterdag werd omstreeks 11.30 uur het Open Fries Kampioenschap officieel geopend door tweedekamer lid Lutz Jacobi. Naast de wedstrijden was er ook een grote braderie in het centrum, en waren er diverse activiteiten voor de kinderen nabij de feesttent.

Rond 18.00 uur was de finale van de Drakenbootrace. Drie teams die ieder gezamenlijk in de voorronden de snelste tijden hadden geroeid mochten het tegen elkaar opnemen. De eerste prijs was voor Vriendenploeg De Stobbe, tweede prijs was voor team De Boer is (S)troef uit Kollum en de derde prijs ging naar het team van Doarpsbelang Aldwâld. Ook dit jaar was het Klaas Jansma die live verslag deed van de Jumbo drakenbootrace. Het bleef tot in de late uurtjes gezellig in Kollum met een optreden van feestband Jukebox in de feesttent en Moonlight Drive in show.

De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagd evenement en is voornemens om ook in 2017 weer een Open Fries Kampioenschap Drakenboot race te gaan houden. Een dergelijk evenement is alleen mogelijk dankzij de steun van talloze sponsoren en vrijwilligers. De commissie wil dan ook iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes hartelijk danken.

Het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace en het Drakenbootfestival worden georganiseerd door Plaatselijk Belang Kollum, Stichting Activiteiten Platform Kollum (APK), Ondernemersvereniging HIM en de gemeente Kollumerland c.a.

© Foto’s: Sijmen Zandberg

Comments are closed.

Sponsoringen

Twitter

dwaande